10 competențe generatoare de venituri mari

Îți propun o listă a de competențe și abilități care ar putea să îți aducă venituri mari. Ai vreuna dintre aceste competențe? Hai să aflăm!

Lucrurile se mișcă atât de rapid! Multe din competențele care în momentul de față sunt generatoare de venituri mari nu se predau în liceu sau la universități. Facultatea ne-a ajutat, pe unii dintre noi, să propulsăm către cariere pe care le iubim. Însă adevărul este că învățarea și educația post-universitară sunt mega importante.

Există o mulțime de oportunități virtuale disponibile pentru a dezvolta abilități și competențe noi și utile care să te ajute să dezvolți o carieră. Îți dorești să faci o tranziție în carieră? Atunci, stăpânirea unora dintre aceste competențe poate fi catalizatorul care te ajută să îți schimbi cariera sau rolul.

Ești în căutarea unui nou loc de muncă? Sau îți dorești să te dezvolți în cadrul companiei actuale? Dacă răspunsul este da, well întotdeauna este o idee bună să îți extinzi setul de competențe. Dacă cele mai profitabile locuri de muncă îți par în prezent inaccesibile, ia în calcul opțiunea de a învăța abilități care pot genera venituri mari. Astfel, îți faci o favoare prin a-ți oferi un avantaj.

 

Ce sunt competențele și abilitățile generatoare de venituri mari?

Multe dintre competențele generatoare de venituri ridicate sunt noi și în continuă evoluție. Aceste competențe trebuie să fie în mod constant perfecționate, îmbunătățite și optimizate. Cele mai bune abilități generatoare de venituri mari le poți învăța urmând cursuri, bootcamp-uri sau chiar tutorial pe YouTube. Iată zece exemple de abilități și compențe generatoare de venituri ridicate, cu denumirea posturilor corespunzătoare acestora.

 1. Inginerie software

Te interesează experiența utilizatorului și designul? Ia în considerare o certificare sau un curs în Adobe Suite, HTML, CAD, CSS etc. Acest lucru îți va oferi o bază bună și o piatră de temelie pentru a deveni un UX Designer. Venitul potențial este de 15.000 RON plus!

Programarea calculatoarelor și ingineria software acoperă, într-adevăr, o serie de compentețe. Cunoașterea limbajelor de programare fiind la mare căutare și pot fi învățate prin și prin cursuri de dezvoltare software online.

 1. Producție audio și video

E de prisos să spun că cei cu cunoștințe în producția audio, editarea audio și video sunt la mare căutare. Fiecare afacere și personalitate pare să fie un fel de mașinărie de conținut audio și video, nu? Astfel crește și cererea de profesioniști în domeniul video. Există podcasturi care trebuie produse, videoclipuri care trebuie editate și TikTok-uri care trebuie create înainte ca ultimele tendințe să se schimbe… ceea ce se întâmplă într-o clipă!

Acesta este un exemplu de un set excelent de aptitudini pentru întreprinzătorii în devenire care doresc să își construiască propria activitate de freelancer de la zero.

 1. Editare video sau audio

Odată ce conținutul este produs, toată lumea are nevoie de un editor bun pentru a pune totul cap la cap. Având în vedere că cerea de podcasturi este în creștere și TikTok cucerește lumea, aceste abilități de editare nu s-ar irosi. Poți urma un curs. Sau pur și simplu să te joci cu programe precum Audible sau iMovie. Fie că ești editor video sau editor audio, abilitățile tale sunt la mare căutare și vor fi puse în valoare.

 1. Marketing digital

Marketingul digital este o parte esențială a strategiilor de bază ale multor organizații. Din fericire, există o multitudine de cursuri disponibile pentru a te ajuta să îți dezvolți cunoștințele și abilitățile în domeniul publicității. Odată ce ai o bază bună, poți contribui la furnizarea de informații cheie în strategia și execuția conținutului.

Marketingul digital este un termen larg, care are avantajele și dezavantajele sale. Un specialist în marketing digital de succes poate fi foarte specializat sau poate avea o gamă largă de competențe –  în funcție de tipul de muncă pe care dorește să-l urmeze.

Specializări în marketingul digital includ:

 • SEO marketer
 • Marketer PPC (pay-per-click)
 • Marketer de conținut
 • Specialiști în marketing în social media
 • e-mail marketing
 • mobile marketing
 1. Copywriting

Hmm… visezi să scrii pentru social media, dar abilitățile tale sunt puțin ruginite? Ia în considerare posibilitatea de a urma un curs de copywriting. Copywriting-ul se poate transpune în multe locuri de muncă diferite, inclusiv în social media management. Cursurile online, workshopurile și cărțile sunt toate opțiuni excelente, deoarece oferă flexibilitatea de a învăța în propriul ritm și după propriul program.

 

În plus, poți dobândi experiență practică prin redactarea de texte pentru proiecte din lumea reală, cum ar fi site-uri, reclame și campanii social media. Networking-ul cu alți copywriteri pot fi, de asemenea, util, deoarece îți pot oferi perspective valoroase și feedback despre munca ta.

 1. Google Analytics

Pentru a deveni competent în utilizarea Google Analytics, există câteva abilități cruciale pe care trebuie să le înveți. Trebuie să ai o înțelegere solidă a conceptelor și terminologiei de analiză web, cum ar fi cookie-urile, sesiunile și rata de respingere, precum și competențe tehnice pentru a ști cum să utilizezi platforma Google Analytics. Abilitățile de analiză a datelor te vor ajuta, de asemenea, să analizezi și să interpretezi date cruciale.

 

Academia Google Analytics oferă cursuri online gratuite și certificări, care acoperă subiecte precum colectarea, raportarea și analiza datelor. În plus, există multe cursuri, tutoriale și articole de blog ale unor terțe părți disponibile online, precum și cărți și alte resurse. Exersarea cu date din lumea reală și experimentarea cu diferite tehnici și strategii poate fi utilă pentru a-ți dezvolta abilitățile și experiența. Învățarea Google Analytics poate fi utilă pentru o varietate de motive, mai ales dacă ești interesat de joburi de optimizare a motoarelor de căutare. Apropo de SEO…

 1. SEO (Search Engine Optimization)

Optimizarea pentru motoarele de căutare nu înseamnă promoții ostentative sau conținut la modă. Este vorba despre longevitate, construirea unei reputații de încredere. Despre a ști cum să lucrezi cu motoarele de căutare gigantice în avantajul tău. Ușor, nu-i așa? Nu chiar. Deoarece algoritmii se schimbă constant, „regulile” optimizării pentru motoarele de căutare se schimbă în fiecare minut.  Avantajul de a dezvolta cunoștințe SEO constă în imprevizibilitatea sa.

 

Locurile de muncă SEO implică optimizarea site-urilor web și a conținutului online pentru a îmbunătăți vizibilitatea și clasarea în paginile cu rezultate de căutare. Aceasta include cercetarea cuvintelor cheie, optimizarea pe pagină, construirea de linkuri și alte tactici menite să îmbunătățească relevanța și autoritatea unui site web în ochii motoarelor de căutare.

 1. Să cunoști o meseriile

Realitatea o dovedește în mod constant că multe dintre competențele tradiționale vor fi la mare căutare în următorul deceniu. Ca atare, persoanele care cunosc o meserie vor fi esențiale. Vezi și 9 motive să alegi o carieră într-o meserie.

 

Cunoașterea unei meserii necesită competențe și pregătire specializată într-un domeniu, cum ar fi sudură, instalații sanitare, lucrări electrice sau tâmplărie. Aceste locuri de muncă implică adesea lucrul cu mâinile și necesită un nivel ridicat de expertiză tehnică. În ultimii ani, cererea de locuri de muncă a crescut. Multe industrii se confruntă cu un deficit de lucrători calificați.

 

Există mai multe motive pentru cererea este atât de mare. În primul rând, multe persoane aleg să urmeze studii superioare. Acest lucru duce la o lipsă de lucrători calificați în domeniile tehnice. În al doilea rând, industria construcțiilor este în creștere, ceea ce creează o nevoie de lucrători calificați în meserii precum tâmplăria, instalații sanitare și lucrări electrice. În cele din urmă, mulți dintre cei din generația „baby boomers” se pensionează, lăsând un gol în forța de muncă care trebuie umplut.

 

Meseriile cu cerere mare includ:
 • Electricieni
 • Sudori
 • Instalatori
 • Tehnicieni HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat)
 • Peisagisti
 • Supervizori mecanici
 • Tâmplari
 • Zidari

Dacă ești o persoană care nu se vede stând la un birou, poate că este timpul să te apuci de bricolaj și să îți asiguri competențele necesare pentru cele mai bine plătite locuri de muncă ale viitorului! Școlile de meserii și școlile vocaționale oferă programe de certificare și diplome în diverse meserii. Unii angajatori oferă chiar și cursuri de formare la locul de muncă sau suportă cheltuielile cu programele de formare. În plus, există multe resurse online, gândește-te la canalele YouTube, care oferă videoclipuri de instruire pentru a te ajuta să înveți singur.

 

Iar pentru copiii și tinerii din zona Satu Mare, nu uitați că există posibilitatea de a participa la cursurile celor de la Fundația Hans Lindner sau cele de la Palatul Elevilor, pentru a-și dezvolta îndemânarea.

 1. Crearea de conținut

Locurile de muncă în domeniul creării de conținut implică crearea de diverse tipuri de conținut pentru platformele media digitale, inclusiv social media, bloguri, videoclipuri, podcasturi și multe altele. Creatorii de conținut pot lucra in-house pentru companii, agenții sau ca freelanceri. Odată cu creșterea marketingului digital și a importanței tot mai mari a social media și a prezenței online pentru întreprinderi, cererea de creatori de conținut a crescut.

 

Dezvoltarea social media a creat noi oportunități pentru creatorii de conținut de a se conecta cu publicul și de a promova produse și servicii. Creșterea influencer marketingului a dezvoltat o nevoie de creatori de conținut care să creeze conținut cu care publicul să rezoneze și să stimuleze implicarea acestora.

 

Există multe modalități de a învăța abilitățile necesare creării de conținut. Poți urma cursuri și ateliere, participa la conferințe și evenimente și exersând pe cont propriu. Familiarizează-te cu diverse platforme de social media, cum ar fi Instagram, TikTok, Facebook și Twitter. Unele platforme populare de învățare online, cum ar fi Udemy, oferă cursuri de creare de conținut și există, de asemenea, multe resurse gratuite disponibile online.

 1. Proiectarea UX

Proiectarea experienței utilizatorului (UX) presupune crearea de produse, servicii sau sisteme digitale care să fie intuitive, ușor de utilizat și plăcute de folosit. Există o nevoie tot mai mare de persoane calificate care pot crea experiențe digitale atractive și eficiente pe o gamă largă de platforme și dispozitive.

Dacă ești interesat să devii un designer UX, vei avea nevoie, pe de o parte, să dobândești cunoștințe în software precum Sketch, Adobe Creative Suite și Figma. Pe de alta, cunoștințe despre metodele de cercetare a utilizatorilor și user testing. Abilitățile creative includ capacitatea de a crea modele vizuale convingătoare, de a dezvolta o arhitectură informațională și o navigare intuitivă și de a scrie texte eficiente.

 

Designerii UX de succes sunt, de asemenea, pricepuți în ceea ce privește colaborarea, comunicarea și rezolvarea problemelor. Au capacitatea de a lucra îndeaproape cu dezvoltatorii, părțile interesate și alți membri ai unei echipe interfuncționale. Designerii UX sunt actori-cheie în dezvoltarea web, web-design și dezvoltarea aplicațiilor mobile.

Unde găsești oportunități de învățare

Există o mulțime de oportunități de învățare online pentru a-ți dezvolta setul de competențe și abilități generatoare de venituri ridicate. Îți propun doar câteva pe care le-ai putea explora.  Ai observat un numitor comun al acestor competențe și abilități generatoare de venituri mari? Mda… multe dintre ele se mișcă atât de repede încât nu ar putea fi predate într-o instituție tradițională.

Una dintre importante abilități care îți poate crea un potențial mare de câștig este curiozitatea. Dacă vrei să dezvolți orice competență și abilitate, fii la curent cu ceea ce se întâmplă în jurul tău. Cel mai bun mod de a câștiga „bani mulți” în zilele noastre este să acționezi ca un cursant cu normă întreagă:

 • Folosește resursele gratuite de pe internet pentru a te iniția
 • Informează-te despre cele mai recente evoluții în domeniul AI și al învățării automate
 • For God sake! poți învăța aproape orice pe YouTube
 • Folosește internetul ca mentor digital și nu înceta niciodată să înveți
 • Cursuri online
 • Învăță pe LinkedIn

Concluzii

Din fericire, spre deosebire de părinții noștri, avem posibilități de a accesa informații mult mai ușor și rapid. Astfel, cu plenitudinea de tutoriale, cursuri sau materiale nu este exagerat să spun că putem învăța aproape orice prin intermediul internetului. Adevărul este că momentan doar sky is the limit ✈. Saaaau cele pe care ni le impunem noi atunci când vine vorba de resurse de învățare.

Dacă ți-a plăcut articolul de azi, nu uita poți să îmi lași un feedback la adresa de mail diana@iocucioc.ro. Nu uita de podcastul iocucioc – despre nimic și alte povestiri 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.