Bucură-te de intimitate. Secrete pentru a te relaxa în timpul sexului

Ce rost are să faci sex dacă nici măcar nu ești în stare să te bucuri de el? Sexul este despre doi oameni care își dăruiesc unul altuia corpurile. Și cine spune că ar trebui să fie ceva scos dintr-un film de la Hollywood? Nu este deloc așa. Ce înseamnă asta? Ei bine, atunci când realizezi că sexul ar trebui să aibă momente stânjenitoare, amuzante și senzuale – toate la un loc, îți va fi ușor să înțelegi cum să te relaxezi.

Dacă petreci mai mult timp îngrijorându-te de felul în care arăți în timp ce ești deasupra, atunci nu faci sex în modul corect. Nu că nu ar exista un mod corect de a face sex, dar dacă ești încordat, asta nu ajută experiența. Este timpul să înveți cum să te relaxezi în timpul sexului și să fii în momentul prezent.

 

De ce nu te poți relaxa în timpul sexului?

S-ar putea să fii deja conștient de ceea ce îți afectează viața sexuală. Dar întrebarea este de ce și ce poți face în acest sens? A-ți așterne în scris preocupările este o modalitate excelentă de a aprofunda problema și, eventual, de a găsi o soluție. S-ar putea ca aceste sentimente să fi început de curând sau să te confrunți cu ele încă de la început. Lucrul important de reținut este că nu este vina ta, există mulți factori care contribuie. Antidepresivele și alte medicamente îți pot influența apetitul sexual. Iar problemele de sănătate mintală pot afecta modul în care creierul tău percepe mediul.

Dacă crezi că acest lucru devine o problemă, este întotdeauna o idee bună să îți consulți medicul, care te poate ajuta și sfătui cu privire la ce ar fi de făcut. Dacă acest lucru are un impact asupra vieții tale sexuale, vorbește cu partenerul despre asta. O altă alternativă este să luați legătura cu un sex-terapeut.

Cum să te relaxezi în timpul sexului?

Se întâmplă frecvent, și este destul de frustrant atunci când încerci să te bucuri un moment senzual, este că mintea ta nu se poate concentra pe deplin pentru că… umblă pe alte melaguri! Acest lucru se poate datora stresului și îngrijorărilor, lipsei de experiență, problemelor de stimă de sine, anxietății de performanță, traumelor sau pur și simplu plictiselii. Oricare ar fi cauza, să vedem cum poți să redescoperi bucuria sexului. Așa că ia-o ușor…

Iată câteva sfaturi pe care le poți folosi pentru a te relaxa în timpul sexului.

# Conștientizează că totul este doar în capul tău

Deși este un act fizic, sexul se întâmplă mai mult mental decât orice altceva. Dacă nu ai orgasm, nu este atât de mult fizic, cât mental. Trebuie să înțelegi că doar mintea ta te împiedică să îți îndeplinești dorințele sexuale. Antrenează-ți creierul să se „curețe” de toate gândurile rătăcite. Acest lucru presupune liniștirea vocilor distructive și dăunătoare din mintea ta, astfel încât să te poți cufunda pe deplin în simțuri și experiențe.

Pentru a face acest lucru, trebuie să îți ajustezi perspectiva. Fă schimbarea de la „trebuie să arat într-un anume fel” și e „musai să am orgasm”, la a te concentra mai mult pe senzațiile și sentimentele din acel moment.

# Asteptarile…

Și aici nu mă refer la la cele ale partenerului. Sau la ale tale referitoare la partner. Ci la ale tale cu privire la tine. Coboară-ți așteptările dacă vrei să te relaxezi înainte și în timpul sexului. Nu trebuie să arăți ca un porn star și să treci prin toate pozițiile din Kama Sutra pentru a mulțumi partenerul/partenera.

Nu doar bărbații au îngrijorări legate de performanță. Și femeile sunt adesea preocupate de faptul că nu „termină” suficient de repede, se compară cu altele sau consider că nu sunt suficient de sexy. Nimic nu ucide mai mult starea de spirit decât autocritica. Dacă ești într-o astfel de situație, ar trebui să vorbești cu partenerul despre sentimentele și preocupările tale. Lucrează în etape mărunte. Dacă nu te simți confortabil să fii dezbrăcat în fața cuiva, doar lăsând acea persoană să-ți atingă și să-ți sărute corpul este un pas uriaș. Așadar, nu fi atât de dur cu tine.

# Auto-satisfacerea

Dacă ai emoții atunci când faci sex cu cineva, atunci ar trebui să petreci puțin mai mult timp descoperindu-te. Învață ce îți provoacă orgasm și ce gânduri te excită. Apoi, când va fi momentul să faci sex cu cineva, nu vei mai fi atât de nervos în legătură cu acest aspect, pentru că știi exact ce îți place. Explorează-ți corpul ca și cum nu te-ai mai fi atins niciodată, adică peste tot. Chiar și în zonele pe care nu le consideri sexuale. Reține senzațiile pe măsură ce îți muți mâinile pe diferite zone ale corpului. Observă-ți respirația. Pe măsură ce îți descoperi corpul, fii atent la toate senzațiile, atât cele plăcute, cât și cele neplăcute. Vezi cum te simți, atât fizic, cât și emoțional, să fii atât de prezent cu tine însuți. Rezistă impulsului de a te grăbi spre orgasm. Dacă ajungi acolo, încearcă să rămâi în corpul tău, concentrându-te asupra modului în care te simți pe parcurs.

# „Investește” timp în sex

Nu este nimic în neregulă cu o partidă rapidă. Totuși, dacă vrei să înțelegi cum să te relaxezi în timpul sexului, trebuie să îi aloci ceva timp. Partenerul, la fel ca tine, ar trebui să îți exploreze corpul și să identifice ceea ce te face să te simți bine. Mergeți în ritmul vostru. S-ar putea ca amândoi să găsiți ceva care să vă dea cu adevărat satisfacție. Nu vă grăbiți să ajungeți la linia de sosire, deoarece nu va fi în beneficiul nimănui. Acordă-ți atâta timp cât ai nevoie. În cele din urmă te vei relaxa și te vei bucura de această experiență.

# Comunicare deschisă cu partenerul

Să vorbești cu partenerul tău despre ceea ce îți place face două lucruri: te ajută să te concentrezi pe ceea ce se întâmplă și te ajută să îți informezi partenerul despre ceea ce te face să te simți bine. Încearcă să nu îți critici excesiv partenerul, concentrându-te asupra a ceea ce nu face sau face incorect. Nu ezita să ceri ceea ce îți dorești, cum ar fi „atinge-mă aici”, sau să îl ghidezi. Dacă nu știi cum să ceri ceea ce îți dorești, încearcă să vocalizezi sau arată-i o poză, un clip, un exemplu pe care l-ai găsit. Comunicarea este esențială nu doar pentru un sex bun, ci și pentru ca tu să te relaxezi și să fii prezent.

# Amintește-ți cu cine faci sex

Persoana de lângă tine vrea să facă sex cu tine pentru că te găsește atractiv și dezirabil din punct de vedere sexual. Acum, ar putea fi o aventură de o noapte sau un partener pe termen lung, dar ideea este că a ales să facă sex cu tine. Nu este nevoie să îți faci griji în legătură cu micile imperfecțiuni pe care crezi că le ai, pentru că, probabil, nici măcar nu se gândește la asta. Odată dezbrăcat, atenția se concentrează pe plăcerea actului.

# Nu fi spectator, participă

Ți s-a întâmplat vreodată în timpul actului sexual, ca mintea ta să fie plină de prea multe gânduri suprapuse? Ce ar trebui să gătesc la cină? Oare îl doare maxilarul? De ce nu am ajuns încă la punctul culminant? Oare voi fi vreodată în stare să am vreun orgasm? Ar trebui să mă prefac ca să grăbesc lucrurile? Ei bine, nu ești singurul și, de fapt, există un nume pentru asta. Se numește spectatoring și a fost studiat de cercetătorii sexuali din anii ’60. În esență, acest fenomen reprezintă total opusul faptului de a fi prezent în timpul sexului. Ești atât de preocupat de disecarea evenimentului și de a te critica pe tine însuți, încât ești incapabil să te bucuri pe deplin de sex.

# Fii prezent

Mintea ta se va rătăci la un moment dat, dar este în regulă. Ceea ce trebuie să faci este să încerci să fii prezent cât mai mult în moment. Concentrează-te pe orice senzație plăcută pe care o simți și nu pe obținerea unui orgasm uluitor. Dacă te concentrezi prea mult pe atingerea unui orgasm, probabil că nu îți oferi suficient spațiu mental pentru a te bucura. Atunci când gândurile tale rătăcesc în zona spectatoring-ului, ia în considerare switch-ul în modul tău sexy, seducător. Poți încerca să te concentrezi pe plăcerea partenerului tău sau pe a ta, sau poți alterna între cele două.

# Fă ceea ce îți place să faci în pat

Dacă îți place să te auto-satisfaci, atunci masturbează-te în fața partenerului tău. Dacă îți place sufocarea erotică, atunci fă-o, dacă este safe pentru amândoi și partenerul tău este de acord cu asta. Sau poate preferi o experiență mai blândă și mai iubitoare, fiecare e diferit. Dacă vrei să știi cum să te relaxezi în timpul sexului, atunci ar trebui să te concentrezi pe a face lucruri care te fac să te simți confortabil. Reține că lucrurile care îți plac nu trebuie să fie super perverse sau euforice. Evident, îți poți extinde repertoriul sexual la un moment dat, dar nu e nicio grabă.

# Preludiu

Atât de mulți oameni sar peste preludiu și se îndreaptă direct spre penetrare. Este în regulă dacă ai timp limitat, dar, sincer, preludiul este foarte de important pentru experiență. Este o modalitate excelentă de a-ți relaxa mintea și de a deveni conștient de tine și de corpul partenerului tău.

Cu toate acestea, asigură-te că nu doar tu ești cel/cea care oferă totul! Trebuie să fie reciproc! Atunci când mintea îți rătăcește sau ești prea critic față de tine, încearcă să-ți spui: „tot ce trebuie să fac acum este să mă bucur” sau „îmi dau permisiunea de a fi în centrul atenției”. Poți chiar să încerci să te concentrezi doar pe senzații.

# Este în regulă să spui nu

Suntem învățați de la o vârstă fragedă că bărbații au o nevoie insațiabilă de sex și că femeile trebuie să se ferească să nu-i ademenească sau că este vina lor că sunt provocatoare, chiar și atunci când nici măcar nu s-a pomenit de sex! Ascultă, ai tot dreptul să spui nu la sex sau la orice altceva care te face să te simți inconfortabil. Nu la sex nu înseamnă niciodată. Ar putea indica nu acum, nu sunt pregătit(ă) încă, sunt obosit(ă), nu sunt sigur(ă) că am încredere în tine și așa mai departe. A spune „nu” ar putea provoca un amestec de emoții și reacții negative, dar nu este nevoie să continui să faci sex nedorit! A spune „nu” la sex nu înseamnă că ești o mironosiță sau că nu îți place sexul. A spune nu avansurilor sexuale nedorite îți permite să exersezi apărarea propriei persoane.

# Nu te sfii să ai fantezii

Probabil că nu vei fi concentrat tot timpul cât faci sex. După un timp, mintea ta începe să se rătăcească, iar asta este în regulă… ești doar un om. Așa că, în loc să ai mintea concentrată pe cum arată fața ta sau cum arată corpul tău, imaginează-ți ceva. Este în regulă să te gândești la o personalitate publică sexy, sau că sunteți pe o plajă frumoasă. În acest fel, mintea ta se îndreaptă spre gânduri care sunt potențial pozitive pentru experiența ta sexuală.

# Uită de gura lumii

Atitudinea societății față de sex este în continuă schimbare. S-a normalizat foarte mult în ultimii ani, oamenii nu se mai tem să vorbească despre asta, iar asta este minunat! Deși, gândul la sex, precum și normalizarea imaginilor sexualizate din mass-media, ar putea să pună pe unii dintre noi presiune pentru a-l obține și pentru a-l face într-un anumit mod.

Am mai putea discuta și despre o educație mai strictă primită. Atunci când conversația despre sex este strict interzisă, lipsa educației sexuale și sentimentul de rușine în jurul acestui subiect pot da oamenilor o idee deformată despre sex în întregime.

# Nu compara experiența ta cu ceea ce vezi în pornografie

Dacă te-ai uitat la vreun film porno, probabil ai observat că fetele arată într-un anume fel. Din păcate, pornografia se adresează mai mult privirilor masculine și nu reprezintă modul în care arată sau se comportă o femeie reală în timpul sexului. Pornografia poate fi grozavă pentru a afla ce te pasionează și nu este nicio rușine să te uiți la ea. Dar nu uita că nu este o reprezentare reală a sexului normal.

# Amuzați-vă de momente stânjenitoare

Nimeni nu reușește să treacă prin viață fiind 100% serios. Trebuie să înveți cum să râzi de tine însuți și să treci peste acele momente ciudate sau stânjenitoare. Uneori vor fi niște zgomote amuzante, crampe ciudate la picioare și lovituri la cap, dar asta face parte din distracție. Sexul nu are un set de reguli pe care trebuie să le urmezi cu religiozitate. Asta este frumusețea! Nu există o cale greșită, așa că relaxează-te… la propriu

# Creează atmosfera potrivită

Dacă ți-e greu să te relaxezi în timpul sexului, încearcă să alegi mediul și momentul potrivit. Poate că te simți mai confortabil în propria casă, așa că asigură-te că încăperea este frumoasă și curată, aprinde o lumânare parfumată și pune muzica ta preferată. Cu condiția să ai timp, răsfață-te. Fă un duș, hidratează-te, astfel încât să te simți curat și pregătit. Poate încerci ceva care te face să te simți sexy, cum ar fi un anumit gen de lenjerie intimă.

Concluzii

Dacă vrei să te simți relaxat în pat, nu ascunde niciodată faptul că te simți inconfortabil în timpul sexului. Te vei simți mult mai bine dacă vorbești cu cineva, indiferent cât de jenat ești. Ar putea fi util să discuți cu partenerul despre îngrijorările tale sau despre orice crezi că vă afectează viața sexuală, mai ales dacă ați evitat sexul. Acest lucru îl va ajuta să înțeleagă prin ce treci, permițându-vă să treceți împreună prin asta. Cu cât mai multă claritate și comunicare reciprocă în această privință, cu atât mai ușor va fi să lucrați împreună la acest aspect.

Acum că știi cum să te relaxezi în timpul sexului, va trebui să o pui în practică. Așadar, încearcă să urmezi aceste sfaturi și vei avea parte de sexul pe care îl meriți cât ai clipi.

 

Ți-a plăcut acest articol? Lasă-mi un mesaj la diana@iocucioc.ro și spune-mi despre ce ai mai vrea să citești.

Leave a Reply

Your email address will not be published.