Ce spune despre tine instrumentistul cu care…whatever

Trebuie să îmi adun puțin gândurile, pentru că tema pentru acest articol este una ad-hoc. Mi-a scris azi Cătă Băbuț. Ok… poate nu îți spune nimic numele, înțeleg, așa că hai s-o lămurim întâi pe asta: Cătă este un muzician, un chitarist mai exact. L-am cunoscut inițial ca fiind membru a unei trupe de coveruri, Hungry for Heaven. Apoi, relocându-se în Norvegia (stați calmi, veți afla și despre asta într-un podcast viitor), printr-o întâmplare a ajuns într-o altă trupă, tot rock, Silver End. Dar, revenind la oile noastre… de ce pomenesc de el? Pentru că este unul dintre acei oameni talentați, cu megaaaaa mult bun simț și modestie, CU CAre îmi face plăcere să vorbesc diverse chestii, despre nimic și alte povestiri… Și așa, de la o discuție cu el, mi-a venit o idee. Mintea mea e ușor îmbârligată și nu face neapărat legături logice. Ai răbdare cu mine, te rog. 😊

Știi articolele alea de tipul „Ce spune despre tine culoarea preferată?” sau „Ce spune despre tine numele tău?” ori „Ce spune despre tine sandwich-ul preferat?” Și alte aberații de genul…

Ei bine, iată o variantă de-a mea de articol pe acest stil: „Ce spune despre tine instrumentistul, (aici includ și vocalul, că e musai neapărat), cu care te „combini”? Sincer, de altfel aș zice că detest termenul, dar cum ar fi să spun „Ce spune despre tine instrumentistul cu care te-ai mărita?” Poți, că doar nu te oprește nimeni, nu? În fine, dacă vreodată, în vreo circumstanță te-ai asociat în vreun fel cu un muzician, articolul acesta e pentru tine (sau despre tine?) 😉

Să îi dăm bice, zic!

Hai să vedem ce variante avem: primul este vocalul, adică lead vocal. Apoi, ca o subcategorie am să pun și pe cei din backing (backing vocals, da?)

Din categoria instrumentelor cu corzi, am să le împart în trei: chitarist, basist, alte instrumente cu corzi: vioară, violoncel, contrabas, banjo, mandolina. 

Apoi pun separat clapele, instrumentele de suflat și toate tipurile de tobe. 

Iar, ca bonus absolut, pun și DJ-ii. Știu că nu e un instrument, ci o sculă, dar să facem asta de dragul imaginației.

Atenție, începem!

  • Vocalul

Dacă partenerul tău este vocalul unei trupe, înseamnă că îți place să fii în centrul atenției și să crezi că ești specială. Pe lângă el roiesc admiratoarele, ca viespile le lângă strugurii dulci. Dar el are ochi doar pentru tine. Asta dacă ești și norocoasă, nu doar specială.

  • Backing vocal

Dacă partenerul tău este full time backing vocal, ești genul de persoană, căreia îi place să înfrumusețeze lucrurile. Te faci auzită, dar nu neaparat văzută. Uneori ești ignorată și neapreciată. Deseori ești eclipsată. Însă tu știi că lucrurile fără tine ar fi sterpe și neinteresante.

  • Chitaristul

Ești o persoană cu mult sex appeal. Atragi atenția asupra ta, dar într-un mod discret. Ești ca un magnet. Îți dorești să strălucești prin rezultate. Ai tendința să faci risipă de energie, tocmai pentru că ai de unde. Îți joci partenerul pe degete 😉 , dar el nu se supără. 

  • Basist

Ascunsă sub carapacea timidității și a atitudinii rezervate, de fapt ești o persoană cu calități deosebite. Nu îți place să atragi atenția asupra ta, de teamă să nu fii apreciată la adevărata valoare. În contrast cu partenera backing vocalului, care se aude, dar nu este vizibilă, tu ești destul de vizibilă, dar nimeni nu știe cum suni, de fapt. Cu puțin efort, vei reuși să ajungi la un echilibru bine meritat.

  • Alte instrumente cu corzi

Îți plac lucrurile tradiționale și bine făcute. Ești o frumusețe clasică. Cu toții te apreciază, deși majoritatea nu au intrat niciodată în contact direct cu tine. Cu toții te doresc în preajma lor, pentru că, fiind asociați cu tine, le conferi un aer de rafinament și elocvență. Tu știi foarte bine că doar un anumit tip de suflet se poate apropia de tine, de aceea ești romantismul întruchipat.

  • Clapele

Ești o persoană foarte feminină, sensibilă și romantică. Ai o fire emotivă și ești foarte influențată de schimbările din jur. Ești sceptică și neîncrezătoare față de oameni. Dispozițiile tale psihice sunt foarte puternice și poți trece dintr-o extremă la alta. Deseori ești tăcută, închisă, rezervată, punând o barieră între tine și ceilalți. 

  • Instrumente de suflat

Primul lucru pe care îl observă cei din jurul tău este personalitatea puternică pe care o ai. Ești în permanentă mișcare și activitate. Veselă și jovială, îți place viața din plin. Ca și un minus în ecuație, uneori poți da dovadă de superficialitate și poți fi acuzată, pe bună dreptate, de ea. Dar, viața este prea scurtă pentru a fi preocupată cu asemenea trivialități.

  • Toba

Mda… tu privești toate lucrurile din punct de vedere practic și obiectiv. Ești o persoană ordonată și mega rațională. Nu îți dorești să prezinți niciun aer de prețiozitate în felul tău de a fi. O fire metodică și foarte sistematică în dezvoltarea ideilor până la ducerea la bun sfârșit a proiectelor. Deseori ai tendința de a reveni asupra proiectelor pentru a te asigura că nu s-a strecurat vreo greșeală. 

Bonus: 

  • DJ

Ești o personalitate excentrică. Nu ești dispusă să faci nimic din ceea ce este obișnuit. Nu reușești să te abții de la a gândi într-un mod progresist. Ești o persoană atipică, care respinge tradițiile și modurile de acțiune vechi. Pentru tine regulile sunt pentru a fi încălcate sau pentru a fi mixate și aduse la un alt nivel. 

Ai mai fi vrut?

Ups! Se pare că am epuizat lista. Deși deja îmi intrasem în mână cu treaba asta. Sincer eu m-am amuzat scriind textul, care nu are nicio bază științifică. Nici măcar una empirică. Așa ca nu luați prea în serios înșiruirea de mai sus. Poate doar câteva observații personale, răsfirate pe ici, pe colo în descrieri. Asta pentru că mai am tangență cu muzicienii. Fascinante personalități! Mă rog, artiștii mi se par intriganți în general. Și pentru că atragi ceea ce îți dorești, oarecum gravitam unii pe lângă ceilalți. Trebuie să fac o confesiune, mă vedeam mai degrabă pe lângă un actor sau scriitor, decât muzician. Iar dacă era să fie muzician, mai degrabă cu un toboșar sau chitarist. Nimic prea flashy. Dar, mai trebuie să adaug că legea atracției este buclucașă. Ea mai spune că în viață, dacă tot e să primești, primești ceea ce ai nevoie, nu neapărat ceea ce dorești. Dacă coincid cele două, e varianta ideala. La mine nu a coincis, așa m-am ales cu un solist. Not a bad deal, într-un final! 😊   

Dacă ai ajuns până la capăt, îți super mulțumesc. Mă bucur că te-a amuzat pamfletul meu, așa de început de noiembrie…sper să te întorci și miercurea viitoare, dar atunci deja vorbim despre treburi mai serioase.

Până una alta, aștept opiniile, ideile, sfaturile, cerințele tale (speciale, dar realiste te rog) la diana@iocucioc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.