Despre mentalitatea bărbaților cărora le plac femeile mai în vârstă

O spun sincer că nici nu știu cum să încep articolul de azi… Aș zice așa, consider că, normele tradiționale care, cândva, limitau cuplurile la intervale stricte de vârstă sunt deja demult depășite. Dinamica din relația dintre o femeie mai în vârstă și un bărbat mai tânăr ca ea, a stârnit interesul, iar acest „fenomen” a luat amploare în ultimii ani. Sau cel puțin așa pare…

Și trebuie să recunoc că mă exasperează (da! Este termenul portivit) toți acei „puști” de pe social media care declară că sunt interesați de femei mai în vârstă ca ei. Nu cred o iota! Ladies, keep calm, e doar trendy și caută să își adune view-uri și like-uri. Bun… și acum să o lămuresc, nu-i așa? Subiectul a fost studiat de psihologi și sociologi (evident! 🤭).  Aceștia au identificat câteva trăsături ale bărbaților cărora le plac femeile mai în vârstă. Surprizăăăăă! Băiețeii de pe social media nu prea sunt în profil. Adică, or fi ei în profil, dar nu în al celor care își doresc o relație, cu excepția celei de natură sexuală.

Ce spun cercetările?

Înainte să întrăm în subiect, hai să vorbim despre celebrități. Vedeta excentrică preferată a tuturor, Helena Bonham Carter, are o diferență de vârstă de 21 de ani cu partenerul ei, Rye Dag Holmboe. Actrița Eva Mendes este cu 7 ani mai în vârstă decât soțul ei, Ryan Gosling. Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, este căsătorită cu Benji Madden, în vârstă de 44 de ani. Și ar mai fi exemple… dar nu ăsta e scopul acum.

Potrivit unei cercetări, 12 din 100 de căsătorii sunt între o femeie mai în vârstă și un bărbat mai tânăr. Astfel, se poate deduce că aproximativ 14,8% dintre cupluri sunt angajate într-o astfel de relație. Studiul raportează că 6,9% dintre femei sunt cu 2-3 ani mai în vârstă decât soții lor. Procentul scade pe măsură ce diferența de vârstă crește. Doar 0,7% dintre femeile din sondaj sunt cu 15 ani sau mai în vârstă decât soțul lor.

Care este mentalitatea bărbaților heterosexuali cărora le plac femeile mai în vârstă?

Datorită modului în care unii bărbați vorbesc despre femei, nu ai greși dacă ai presupune că majoritatea preferă să se întâlnească cu femei mai tinere decât ei. Cu toate acestea, destul de mulți bărbați par să găsească atrăgătoare femeile mai în vârstă. Ca atare, te poți întreba ce trăsături posedă, acești bărbați, care îi determină să ignore convențiile învechite și să își urmeze inima.

Iată câteva din caracteristicile întâlnite, de obicei, în rândul acestora:

# libidoul crescut și chimia sexuală

Nu vreau să încep cu subiectul acesta… dar e prea la mintea cocoșului! Cercetările o spun, așa că o spun și eu 😛

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce bărbații sunt atrași sexual de femeile mai în vârstă, unul dintre motive este faptul că aceștia tind să aibă un libido ridicat. Cercetările au arătat că femeile ajung la apogeul sexualității între 30 și 40 de ani. Bărbații fac acest lucru când ajung la 20 de ani. Acest lucru înseamnă că, compatibilitatea sexuală dintre bărbații mai tineri și femeile mai în vârstă este adesea de netăgăduit.

# mai maturi emoțional

Studiile de acest gen arată cum și de ce, atât bărbații, cât și femeile sunt atrași de maturitate. Bărbații caută partenere care au experimentat viața mai mult decât ei. Maturitatea emoțională în relația femeie mai în vârstă – bărbat mai tânăr include calități precum:

Conștiința de sine:

Femeile pot avea o mai bună înțelegere a propriilor emoții, declanșatori și reacții. Acest lucru le poate ajuta să navigheze mai eficient în provocările din relație.

Abilități de comunicare:

Odată cu vârsta, mulți oameni dezvoltă abilități de comunicare mai bune, ceea ce poate contribui la un dialog mai sănătos și mai deschis în cadrul relației.

Răbdare:

Experiența de viață îi învăță pe oameni să fie mai răbdători și mai înțelegători în interacțiunile lor cu ceilalți, inclusiv cu partenerii lor.

Reziliența emoțională:

Femeile mai în vârstă s-au confruntat cu o varietate de suișuri și coborâșuri ale vieții, inclusiv în relațiile anterioare. Experiențele trăite le conferă o mai mare stabilitate emoțională și le echipează pentru a face față stresului și adversităților în cadrul relațiilor.

Rezolvarea conflictelor:

Experiența duce adesea la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a conflictelor, deoarece au învățat cum să abordeze și să rezolve conflictele într-un mod constructiv și nu reactiv

Empatie:

Experiențele de viață pot spori capacitatea unei persoane de a empatiza cu sentimentele și perspectivele partenerului său.

Înțelepciune:

Este posibil să fi dobândit înțelepciune și o perspectivă mai largă asupra vieții, ceea ce poate fi valoros în luarea deciziilor importante și în oferirea de îndrumare în relație

# sunt interesați de o viață stabilă

Ei bine… studiile indică faptul că unul dintre motive ar fi că acești bărbați sunt mai interesați de o relație stabilă, casnică și centrată pe familie. Acești bărbați nu sunt cu adevărat interesați de întâlniri ocazionale sau de aventuri. Ei caută o relație serioasă, una în care ei și partenera lor se pot concentra pe creșterea vieții lor împreună. Astfel de bărbați au tendința de a se concentra mai mult pe crearea și menținerea unei familii fericite. Ei cred că o femeie mai în vârstă are mai multe șanse să simtă la fel ca ei.

# au un grad mai mare de introversie

Se poate spune că bărbații cu un nivel de introversie mai ridicat sunt predispuși să se întâlnească cu femei mai în vârstă. Acest lucru este, de fapt, destul de evident odată ce înțelegi cum gândește un introvertit.

# sunt deschiși la minte

Ar putea fi surprinzător să auzi asta, dar cercetările indică faptul că bărbații care sunt atrași de femeile mai în vârstă sunt mult mai open minded. Nu este un secret că întâlnirea cu o femeie mai în vârstă este văzută ca un tabu în majoritatea culturilor. Acești bărbați tind să fie suficient de deschiși la minte încât să nu le pese de modul în care societatea le-ar vedea afecțiunea și își concentrează toată energia romantică spre partenera lor, indiferent de stigmatul acestora.

# au o stimă de sine scăzută și caută validare

Un alt motiv pentru care bărbaților le place să se întâlnească cu femei mai în vârstă poate fi cel mai simplu dintre toate. Ei simt un sentiment de împlinire atunci când reușesc să atragă o femeie mai în vârstă. Studiile au descoperit că bărbații tind să se simtă mai bine în pielea lor atunci când o femeie mai în vârstă le arată toate semnele limbajului corporal feminin de atracție.

Acum, acest lucru nu înseamnă că fiecare bărbat care se întâlnește cu o femeie mai în vârstă caută o creștere a ego-ului. De fapt, după cum putem vedea mai sus, sunt destul de mulți care se întâlnesc cu ele fără să-și implice ego-ul și normele societății.

Dar să nu uităm, fiecare persoană este unică. Așadar, nu toți bărbații care sunt atrași de femeile mai în vârstă au fiecare dintre aceste trăsături.

Funcționează relațiile femeie mai în vârstă-bărbat mai tânăr?

Statisticile privind relațiile între femei mai în vârstă și bărbați mai tineri sugerează că da. Un sondaj a constatat că, în rândul a 3.500 de persoane singure, 34% dintre femeile din grupa de vârstă 40-69 de ani se întâlnesc cu bărbați mai tineri. Iar 14% dintre femeile cu vârste cuprinse între 50-59 de ani spun că preferă să se întâlnească cu bărbați de 40 de ani sau mai tineri. Compatibilitatea relațională pare să fie mai frecventă decât era de așteptat în aceste perechi. Așadar, fie că îți place sau nu, relațiile dintre femei mai în vârstă și bărbați mai tineri sunt destul de statornice.

Concluzii

Contează vârsta într-o relație? S-ar putea, dar nu în modul în care te gândești. Speranța de viață a femeilor este cu cinci ani mai mare decât a bărbaților și, potrivit unui studiu BBC, această tendință specială este cauzată de schimbările stilului de viață, nu doar de biologie. Acest lucru înseamnă că atunci când femeia este mai în vârstă, cuplul ar putea foarte bine să fie „egal din punct de vedere fiziologic”. Femeile mai în vârstă care se întâlnesc cu bărbați mai tineri sunt libere de inhibiții și se pot bucura din plin de viața lor împreună. Au sfidat deja societatea, iar acum nu mai au nimic de pierdut. Acest lucru le împinge să fie cele mai bune persoane în orice moment.

Ți-a plăcut acest articol? Despre ce alte subiecte ai vrea să scriu? Lasă-mi un feedback la adresa de mail diana@iocucioc.ro. Subiecte similare:

 Ce impact are relația de tip on/off asupra bunăstării emoționale?

 Care este diferența de vârstă acceptabilă într-un cuplu?

Economia iubirii: regula 80/20 în relații

Leave a Reply

Your email address will not be published.