Friends with benefits și dacă ele chiar or fi beneficii pentru cineva?

Discutam, zilele acestea, despre conceptul de friends with benefits și despre faptul dacă chiar poate funcționa sau nu așa ceva?

Știu că e discutat și rediscutat subiectul, dar poate citește cineva și articolul acesta poate îl va ajuta. Dacă e să privesc retrospectiv, aș spune că în majoritatea ocaziilor a funcționat. Daaar, am și povești în care am dat chix. Tocmai de aceea, din experiența mea, precum și din cele auzite de la cunoștințe, atât femei, cât și bărbați, de orientări diferite, voi face un rezumat în ceea ce privește întrebarea „Cum să faci să nu o tragi pe aia scurtă în situații de genul?”.

… ok, să vedem ce înseamnă să o tragi pe aia scurtă:

#1 Să ieși șifonat

#2 Să strici o prietenie

#3 Să ai parte de lame sex

Bun…și acum hai să începem analiza.

 

#1 Ce să faci să ieși șifonat dintr-o astfel de relație?

Studiu de caz 1: Scopul tău este de a-l seduce pe prietenul tău.

Trebuie să recunoaștem că unii intrăm într-un astfel de agreement nu neaparat cu gândul de a avea fun time, ci pentru că ne dorim să ajungem mai aproape de persoana respectivă… Poate-poate va descoperi ce grozav(ă) sunt și astfel o să ajungem să trăim fericiți până la adânci bătrâneți. Țin să precizez că este calea cea mai sigură să ieși, nu doar, șifonat, ba chiar suferind din relația respectivă.

Studiu de caz 2: Ești prietenul vulnerabil din ecuația prieteniilor cu beneficii.

Te bagi într-o relație de genul acesta când ești vulnerabil(ă). Imaginează-ți că ieși dintr-o relație. Sau poate fi o altă situație, mega nasoală, în care ai suferit o pierdere, de orice fel, în care ești deja cu moralul sub fundul broaștei. Vrei ceva, orice, care să te facă să te simți mai bine și faci o înțelegere cu un fun buddy, ca să mai scoți moralul de sub oac-oac. De ce nu, nu-i așa?

Ei bine… și asta este în topul metodelor „bune” și directe de a ieși sifonat.

Știu că probabil nu ți se pare o pare o idee proastă… dar crede-mă este o idee rea. Momentele de vulnerabilitate dau ocazia unor persoane care vor să profite, într-un fel sau altul, să o facă.

Studiu de caz 3: Nu ești onest și nu îți respecți partenerul

Este foarte important ca relația să se bazeze pe un respect reciproc și pe onestitate. Asta pentru a evita resentimentele, mai târziu. După sex, comunicarea este al doilea cel mai important aspect într-o astfel de relație.

 

#2 Ce să fac ca să îmi stric prietenia?

Studiu de caz 4: No friends policy 😊

Deși sintagma implică și termenul de „prieten”, nu este obligatoriu ca această persoană într-adevăr să fi fost anterior în cercul de prieteni, apropiați, pentru a deveni un prieten cu beneficii. Ca să nu strici o prietenie, cel mai simplu mod este să nu îți alegi un prieten pentru o astfel de relație… daaah!

Studiu de caz 5: Reguli, reguli și iar reguli

Cred cu tărie că dacă reușești să stabilești reguli, care să fie și respectate, este destul de dificil să strici o prietenie. În aceste situații este bine ca regulile să nu fie încălcate, pentru că poate fi în detrimentul relației. Acestea, ar trebui, să clarifice dacă este sau nu o relație exclusivă, care sunt așteptările de la această relație, ce este sau nu acceptabil pentru celălalt, etc. 

Studiu de caz 6: Te legi la cap cu prietenul pe care ai un crush

Alegi persoana nepotrivită. Nepotrivit este egal cu prietenul/a pe care îl placi de ani de zile. Te mai întrebi de ce? Simplu? Așteptări prea mari.

Este oarecum identică situația cu cea din studiul de caz 1, însă îți dau un scenariu alternativ: există o legătură intelectuală foarte bună între voi. Iar tu, ai început să visezi cu ochii deschiși la clipele de pasiune pe care le-ați putea petrece împreună. Anticiparea duce la o imagine total eronată despre cum ar putea fi momentele intime între voi, iar realiatea e un fiasco total… uuupss no chemistry între voi. 

Sau e prea multă chimie și poate duce la explozii… nu e cazul să te bagi în experimente de genul, că riști să te arzi. 

 

#3 Uff… lame sex

Acest capitol nu necesită studii de caz… Fun buddies nu este echivalent cu un one night stand, în care te lași condus de instincte și asta e… esența ideii de a avea un fun buddies este să ai pe cineva cu care să te simți bine din punct de vedere fizic. De ce ai alege pe cineva cu care nu te simți confortabil și nu există o chimie? Un fun buddy nu poate fi cineva cu care să nu existe compatibilitate sexuală. De ce să îți pierzi timpul cu cineva cu care nu rezonezi din punct de vedere sexual? Și ca să fim bine înțeleși, din când în când să ai parte de lame sex, e normal și acceptabil… dar nu când ai un prieten cu beneficii… ar fi de râsul curcii să accepți așa ceva, sincer…

 

Conluzii

În încheiere, șanse sunt ca o astfel de relație să funcționeze. Dar să ieși din ea, astfel încât să ștergi cu buretele partea sexul, fără să pierzi un prieten, sunt reduse. Trăim în era filmelor hollywoodiene și a celor cu trei de X.  În oricare parte înclină realitatea noastră, așteptările pe care ni le creăm pe baza acestora nu ne oferă o imagine și așteptări realiste. Cei romantici vor crede că este o modalitate prin care poți ajunge mai aproape de inima persoanei iubite, cei pragmatici vor vedea o tranzacție într-o astfel de relație. Eu cred că trebuie să fii precaut și foarte onest într-o astfel de situație.

Tu ce zici?

Spune-mi părerea ta la diana@iocucioc.ro

Comentarii

  1. Pingback:One night stand – bărbatul vânător și femeia ușuratică - iocucioc.ro

  2. Pingback:Doar prieteni? Cum să ieși din friend zone - iocucioc.ro

  3. Pingback:Care este diferența de vârstă acceptabilă într-un cuplu? - iocucioc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.