Te salut, numele meu este Gabriela, iar astăzi am să vă povestesc despre iocucioc și ideea din spatele acestui super-proiect.
Ideea cu iocucioc nu îmi aparține, cu toate acestea o simt foarte aproape de mine.
Veți afla în curând și de ce, întrucât Diana m-a luat la întrebări și discuții în primul episod al podcastului ediția de vară (care va apărea zilele acestea pe canalul ei de YouTube), unde am dezvăluit câte ceva despre colaborarea noastră.
O poveste ce are suflet
Am simțit imperios necesar să fac acest semi-editorial, în care să vă povestesc despre procesul creativ prin care am trecut atât eu personal, cât și Diana, de-a lungul colaborării noastre.
Acest articol se dorește a fi undeva între un editorial, o analiză și o povestire cu suflet. Te las pe tine să decizi.
Deși până acum ai citit săptămână de săptămână o analiză sau o dezbatere a unui subiect pe teme de psihologie și/sau dezvoltare personală, ba chiar niște recomandări lunare de a-ți petrece timpul liber într-un mod cât mai valoros, astăzi am zis să facem rabat de la bunurile obiceiuri și să spargem puțin gheața, dacă tot e vară și mai facem și alte „nebunii” cu podcastul.
Pentru astăzi Diana a luat o pauză de la scris, căci hey, cu atât de multe noutăți estivale (un podcast cu ediții speciale și alte proiecte în curs de lansare sau derulare), cine mai are vreme și de scris? Eu 🙂
Trebuie să știi căci articolul de astăzi se naște din tastatura unei persoane care până acum a privit lucrurile doar din background, care a împins căruța cât și cum a putut, editând texte, făcând sugestii de subiecte și venind cu idei mai mult sau mai puțin trăznite pentru alți oameni creativi și deschiși la minte.
Ce este iocucioc? E într-adevăr despre nimic și alte povestiri?
Cu siguranță dacă citești acest articol, ai ascultat cel puțin un episod din emisiunile lui Radu și Diana. Cu siguranță ți-a și plăcut, din moment ce în continuare urmărești acest proiect.
Yeyyyy, mă bucur că faci acest lucru, deoarece atât pe blog, cât și pe YouTube se publică doar conținut de calitate, bine gândit, atent realizat și făcut cu mult mult suflet.
Atunci când au apărut primele discuții despre proiect, au existat Nșpe mii de idei, frici, gânduri, griji și dorința de a face ceva cu totul special, căci Diana însăși este o persoană specială.
Fiind un semi-editorial, îmi permit să fiu subiectivă, că asta e și ideea până la urmă.
Dacă încă nu știi cine sunt, permite-mi să mă prezint ca fiind un om, un om al comunicării, un specialist în PR (dacă vrei să mă crezi) și un mic motoraș care iubește orice lucru creativ, făcut cu drag, un om căruia de regulă îi place să stea în background și care tocmai ce a fost scos din zona de confort.
Din perspectiva mea, iocucioc este proiectul de suflet al unui prieten drag, care după mulți ani și-a dat voie să-și dea drumul la procesul creativ personal și care, în sfârșit, a pus în aplicare o parte din ideile creative, uncie și speciale (o parte, căci mai are muuuuuulte noutăți pentru voi) prin intermediul acestui proiect.
Deși inițial s-a dorit a se realiza o pagină web, un fel de prezentare a unui business psihologic, de-a lungul discuțiilor noastre am realizat că este nevoie de mult mai mult decât atât. Un personaj cu atât de multe talente, idei și cu o creativitate rară, precum Diana, avea nevoie și de câteva forme de exprimare și valorificare a ideilor personal-profesionale.
Astfel a venit ideea de a face pe site și o secțiune de blog, unde pot fi discutate și dezbătute subiecte din sfera psihologiei și a dezvoltării personale, pentru a aduce un plus-valoare cititorilor. Din perspectiva mea s-a și reușit acest lucru, deoarece editând multitudinea de articole de pe blog, personal am învățat atât de multe, am aflat multe despre mine și despre subiectele care ne înconjoară într-un fel sau altul și am realizat că mai am atât de multe de învățat. Tu cum te simți față de acest aspect?
Apoi, dacă tot ne-am dat drumul la procesul creativ împreună, am venit cu o altă propunere trăznet, în sensul că nu prea cunoscusem la momentul respectiv un proiect asemănător: un podcast psihologic.
Ideea podcastului mi s-a părut genială din mai multe motive. Printre ele se află faptul că știam că Diana are foarte multe de spus, multă experiență și un mod tare interesant de a le spune lucrurilor pe nume. Apoi, pentru că știam că în zona noastră (aș risca să zic nu doar la nivelul județului Satu Mare), încă nu a fost lansat un proiect asemănător și pentru că lumea avea nevoie de un suflu nou. Recunosc, combinația Diana-Radu îmi aparține tot așa, deoarece evident un astfel de proiect nu poate fi realizat de un singur om (și nici nu trebuie), iar un jurnalist (om de radio mai precis) încrucișat cu un psiholog non-conformist mi s-a părut a fi ce trebuie J (dar aici poate că sunt iar subiectivă).
Toate ca toate, dar trebuie să recunoaștem că a ieșit ceva ieșit din comun.
Însumat, iocucioc ca proiect de sine stătător, consider că este cea mai bună formă de exprimare a creativității din partea unei persoane cu un nivel intelectual high class (precum cel al Dianei), iar aici îmi asum să mă critici pentru subiectivism la superlativ. Totuși, să nu uităm că acesta este un editorial și trebuie tratat ca atare 🙂
Te invit să dai curs invitației noastre de a citi articolele săptămânale postate, de a asculta podcasturile realizate cu mult suflet și de a fi alături de noi în călătoria noastră.
Ți-a plăcut acest editorial? Ai idei, sugestii, comentarii sau un feedback vis-a-vis de munca noastră? E-mailul diana@iocucioc.ro este în continuare activ!!!