Masculinul divin

Ce înseamnă, calități, semne și secrete pentru a-l trezi

Ai auzit vreodată de masculinul divin? S-ar putea să fii surprins de ceea ce este de fapt. Dacă vrei să înveți cum să-l trezești, am câteva răspunsuri. Probabil că ai auzit despre divinul feminin. Dar știi ce este masculinul divin? Este la fel de important ca și divinul feminin.

Așadar, cum știi dacă ai această energie divină masculină în tine? Și dacă da, cum o trezești? Înainte de a intra în detalii, hai să definim ce înțelegem prin masculinul divin.

Ce este masculinul divin?

Dacă ai auzit de divinul feminin, este minunat și este o parte importantă din noi. Masculinul divin pare să fie mereu împins la o parte. Și nu ar trebui să fie așa! Este în fiecare dintre noi. Ce este masculinul divin, te întrebi? Bună întrebare.

Conceptul de masculin divin provine din diferite tradiții spirituale, cum ar fi mitologia greacă, hinduismul și creștinismul. Este derivat din arhetipurile masculine din aceste tradiții, cum ar fi Zeus. Există multe trăsături energetice masculine, cum ar fi faptul de a fi curajos, conducător, protector și ancorat în pământ. Când te gândești la marii lideri din întreaga istorie, vei vedea că au trăsături similare.

Masculinul divin este puternic din fire, dar nu caută să domine pe cineva sau ceva. În schimb, energia se referă la stabilitate, sprijin și putere. În timp ce energia feminină înclină spre emoții, cea masculină o completează fiind mai logică. Acestea nu sunt energii care concurează una cu cealaltă, deoarece sunt complementare. Energia masculină divină nu se găsește doar la bărbați. Și femeile o pot avea. Cu toții suntem creați cu aceste două energii în interiorul nostru și este important să găsești cel mai bun echilibru pentru tine.

De ce trebuie să-ți trezești masculinul divin?

Există o mulțime de motive pentru care trezirea masculinului divin din tine este benefică. Atâta timp cât poți înțelege că energia masculină și cea feminină sunt complementare și nu opuse, poți folosi energia masculină în avantajul tău. Iată cum:

  1. Devii mai asertiv

Energia masculină este în mod natural conducătoare, așa că te vei simți mai încrezător. Nu mai ești nesigur sau ezitant când vine vorba de a lua decizii sau de a avea putere. Vei avea mult mai multă inițiativă în viața ta, în toate domeniile, inclusiv în ceea ce privește sarcinile de grup. De asemenea, îți va permite să spui ce gândești și să ai curajul să spui ceea ce trebuie să spui fără teama de respingere.

  1. Stabilirea limitelor devine mai ușoară

Deoarece energia feminină este în mod inerent hrănitoare și grijulie, este dificil să spui nu oamenilor și să stabilești limite cu ei. De aceea, trebuie să-ți trezești energia masculină divină. Energia masculină te ajută să îți controlezi emoțiile și îți permite să fii clar din punct de vedere mental cu ajutorul logicii. În acest fel, te poți pune pe tine pe primul loc. Nu din cauza egoismului, ci mai degrabă din cauza iubirii de sine.

  1. Devii mai puțin sensibil(ă)

Energia feminină este foarte emoțională și, odată cu ea, vin și o mulțime de sensibilități care ar putea să nu lucreze în favoarea ta. Așadar, energia divină masculină îți permite să îți procesezi sentimentele într-un mod mai puțin sensibil. Atunci când te cerți, poți fi mai obiectiv cu deciziile tale, în loc să te lași controlat de emoții. Folosirea logicii mai des în viața ta îți poate face viața mult mai ușoară pentru că îți ții sentimentele sub control.

Calități masculine divine

Acum că știi ce este masculinul divin și de ce trebuie să îl trezești în tine, hai să vorbim despre ce fel de calități sunt asociate cu el.

#Asertivitate

Energia feminină este mai hrănitoare, moale și pasivă. Dar atunci când îți trezești energia masculină divină, devii mai asertivă. Asertiv nu înseamnă agresiv. Agresivitatea este negativă, dar asertivitatea nu este. O persoană care este asertivă știe cum să urmărească ceea ce își dorește cu adevărat prin acțiuni corecte.

#Determinare

Persoanele cu multă energie feminină sunt foarte orientate spre emoțiile, introspecția și sentimentele lor. Pe de altă parte, masculinul divin este mai determinat să își atingă obiectivele. Nimic nu îi va împiedica să facă ceea ce vor să facă. Din acest motiv, ei reușesc să realizeze multe lucruri.

#Orientat spre acțiune

Deoarece energia masculină este orientată spre acțiune, ea face lucrurile să fie făcute. Nu stă degeaba și îi lasă pe alții să facă treaba. Oamenii care își valorifică energia masculină fac pașii necesari pentru a-și îndeplini visele. De asemenea, ei acționează în urmărirea relațiilor. Rolul de „urmăritor” este un rol tradițional masculin.

#Orientat spre obiective

Energia masculină nu se mulțumește doar să „fie”. Ei au nevoie de o destinație spre care lucrează. De aceea este și orientată spre obiective. Ei vor întotdeauna să rezolve o problemă „active”, mai degrabă decât să asculte „pasiv”.

#Își asumă riscuri

Pe vremea oamenilor cavernelor, masculii erau vânătorii, iar femelele erau culegătoarele. Pentru a vâna animale sălbatice, masculii trebuiau să își asume o mulțime de riscuri. Deși cei mai mulți dintre noi nu mai vânăm animale sălbatice acum, oamenii cu energie masculină își asumă riscurile mult mai ușor.

#Protecție

Oamenii cavernelor nu trebuiau să își asume riscuri doar pentru a-și vâna hrana și a o aduce înapoi la familie pentru a o mânca. Ei trebuiau, de asemenea, să își protejeze familia și de animalele sălbatice. Așadar, energia masculină este, de asemenea, despre protecție.

#Leadership

Atunci când are loc un dezastru, persoanele cu energie masculină se ridică la înălțime și îi conduc pe ceilalți oameni către o anumită destinație. Dar nu trebuie să fie vorba doar despre dezastre. Calitățile de lider sunt importante, iar alți oameni se uită la alții pentru a-i conduce.

#Putere

Există două tipuri de puncte forte pe care le are cineva cu energie masculină. În primul rând, puterea fizică este cea evidentă. Și în al doilea rând, puterea emoțională este cea mai puțin evidentă. Ambele sunt de o importanță vitală pentru existență.

#Logică

În timp ce emoțiile sunt frumoase, calde și pufoase, ele te pot dezechilibra și îți pot întuneca judecata. Dar energia masculină este logică și nu va lăsa sentimentele să te copleșească și să-ți distrugă viața.

#Provider

La fel cum energia masculină este protectoare, este și furnizoare. Fie că este vorba de oamenii cavernelor care asigură hrană pentru familiile lor sau de bărbații din zilele noastre care încă aduc acasă bani pentru a-i întreține pe cei dragi. Ei oferă pentru ceilalți.

#Curajos

Pentru că persoanele cu energie masculină își asumă riscuri, pentru a face asta, trebuie să fii și curajos. Este înfricoșător să alergi într-o clădire în flăcări pentru a-ți salva pe cei dragi sau pe altcineva și asta necesită o cantitate enormă de curaj.

 

Concluzii

Masculinul divin reprezintă o energie esențială care nu ar trebui să fie neglijată. „Trezirea” acestei energii în tine poate aduce beneficii semnificative. Te vei simți mai asertiv, vei stabili limite mai ușor, vei deveni mai puțin sensibil, și îți vei dezvolta o serie de calități precum determinarea sau curajul. Găsește-ți echilibrul potrivit între energia masculină și cea feminină pentru a trăi o viață mai armonioasă și satisfăcătoare.

Ți-a plăcut acest articol? Lasă-mi un feedback la adresa de mail diana@iocucioc.ro. Despre acest subiect poți afla mai multe citind și:

– Despre masculinitate și feminitate

Energia feminină divină

Manifestarea energiei feminine divină în relații

Cum să-ți trezești masculinul divin?

Comentarii

  1. Pingback:Despre masculinitate și feminitate - iocucioc.ro

  2. Pingback:Cum să-ți trezești masculinul divin? - iocucioc.ro

  3. Pingback:Energia feminină divină - iocucioc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.