Recomandări filme, cărți și chillax iunie 2021

Iată-ne ajunși și la ultima zi de miercuri din lună, moment în care trag linie și mă gândesc cum mi-a trecut cică prima lună de vară. Ei bine… pentru azi vă propun să discutăm despre un loc de concediu, o carte chick-lit și un serial. Cu ce să încep?

Sport și aventură cu prietenii sau familia la Firiza

Am ezitat un pic cu această alegere din două motive: unu pentru că toată lumea știe că e un loc frumos, doi pentru că o să mă întrebi… da` ce în România nu avem locuri frumoase? Ba da sunt… iată vă prezint unul.

Barajul Firiza din județul Maramureș este un loc fascinant de frumos pentru iubitorii de natură, apă și…frumos.

Este o activitate remarcabilă ce o recomand găștilor și familiilor. Puteți accesa locația ușor din Satu Mare, dar și din vecinătățile județului Maramureș, iar ca activități puteți opta să mergeți cu caiacul, canoe sau cu bicicleta hidraulică (în cazul familiilor cu copii mici).

Noi am testat activitățile prin intermediul celor de la Club Simared, care oferă oportunități de închiriere kaiace, canoe și biciclete hidraulice pe barajul Firiza, unde priveliștea efectiv îți taie respirația.

După o aventură pe lac, desigur ți se face foame și unde altundeva poți merge să mănânci și bine, și sănătos, dacă nu la Păstrăvăria Lostrița, care e la o aruncătură de băț de baraj.

The road trip – de Beth O`Leary

Nu sunt vreo fană chick-lit, însă din când în când, cam așa o data la 7 ani iau o astfel de carte în mână… de cele mai multe ori le pun înapoi, aceasta însă mi-a rămas în mână și, chiar mai mult, am și început să o citesc. Este o lectură ușoară, de plajă, care începe ușurel, precum o comedie bună, dar care spre final se schimbă într-o poveste ceva mai intensă, care ajunge chiar să te emoționeze. Acțiunea se petrece pe drumul către o nuntă, unde sfârșesc în aceeași mașină Addie și Dylan, personajele principale, foști iubiți, care nu s-au mai întâlnit de doi ani.

No bun, hai s-o iau puțin mai încet: Addie împreună cu sora ei Deb pornesc spre nunta unor prieteni din nordul Scoției. Pe drum fac un accident, din care scapă miraculos fără nicio zgârietură… însă, ce să vezi, în mașina cealaltă, care a ajuns să fie grav avariată, sunt Dylan și Marcus. Există resentimente, însă Addie acceptă să călătorească împreună, deși drumul este foarte lung. Practic pe parcursul acestei călătorii ies la iveală resentimentele, frustrările și, într-un final, povestea adevărată care a dus la despărțirea celor doi. Este o poveste scrisă într-un mod realist, care este mult mai ofertantă decât îți imaginezi că ar putea să facă o carte de acest gen.

The Komisky method – Netflix

The Komisky method este o dramă-comedie cu Michael Douglas și Allan Arkin în rolurile principale. Mie personal mi-a plăcut foarte mult chimia dintre cei doi pe ecran, și chiar cred ca nu era atât de savuroasă povestea despre bătrânețe dacă nu erau cei doi. Într-o lume în care alergăm după tinerețe fără bătrânețe, iată un film care tratează exact frica noastră cea mai mare. Vedem, într-un mod ușor de digerat sub forma glumelor, aspecte ce țin de procesul de îmbătrânire. Îl avem pe Michael Douglas în rolul lui Sandy Komisky, care predă acum actoria și care a cunoscut succesul doar o perioadă scurtă de timp. După cum ne așteptam, Sandy este încă un cuceritor, care în ciuda vârstei sale se ține bine. Allan Akin îl joacă pe Norman Newlander, agentul lui Sandy. Încă de la început Norman se confruntă cu pierderea soției sale, care suferea de cancer și pe care îl cunoaștem prin intermediul procesului de doliu prin care trece .

Printre aspectele abordate în serial avem probleme legate de modul în care și-au crescut fetele, starea de sănătate care se deteriorează odată cu cu vârsta, doliul, sexul și relațiile amoroase la bătrânețe. Chiar trebuie să fim plicticoși când ajungem la o anumită vârstă? Ei iată, Hollywood-ul îți arată că nu.

Tu ce faci când vremea e prea bună de stat în casă? Aștept sugestiile tale la diana@iocucioc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.